4 537 av 10 000 underskrifter

Liberalerna och Centern måste börja svara på frågan: kommer de stötta en moderat enpartiregering? Skriv under om du också vill ha svar på frågan.

Det är Sveriges framtid det handlar om.

Uppmaningen:

Stötta inte en regering som också får stöd av Sverigedemokraterna.

Till: Annie Lööf och Jan Björklund 

Varför är det viktigt?

Centerpartiet och Liberalerna hör inte ihop med Sverigedemokraterna, men varken C eller L kan svara på om de kommer stötta en moderat enpartiregering som också stöds av SD. 

Vi vill därför att C och L talar ur skägget. Kommer de curla för Ulf Kristersson och SD? Hitills verkar detta vara den fråga som Annie Lööf och Jan Björklund allra minst vill svara på. 

Politikerna kan ducka för journalisternas och proffstyckarnas frågor men i slutändan kan de inte komma undan väljarna, för det är Sveriges framtid som står på spel. SD har gång på gång sagt att de kommer ställa krav om de ska gå med på att stödja en Moderatledd regering.

Kan verkligen L och C också stödja en regering som å andra sidan stöds av ett parti där politiker efter politiker tvingas avgå på grund av sina nazisitiska åsikter?

Om Moderaterna tar makten med aktivt stöd av Sverigedemokraterna kommer M behöva ge SD något. Det kan vara inskränkningar på aborträtten, försämringar för nyanlända eller något annat som vi Skiftet-aktiva har kämpat hårt och länge mot.

Valresultatet kommer förmodligen bli att de rödgröna kommer bli störst. Om Alliansen bildar en regering, eller Ulf Kristersson bildar en moderat enpartiregering, måste de få stöd av Sverigedemokraterna vid varje omröstning där de rödgröna håller ihop.

Att låta M bilda en enpartiregering innebär alltså att C och L ger SD makt, vilket de har lovat att inte göra. Politiker ska hålla löften - så enkelt är det.

Källor:

Tack för din insats! Nästa steg? Dela!

Du skriver under detta som Inte du? Klicka här