7 841 av 10 000 underskrifter

SOLIDARITETSUPPROP FÖR HAMNBLOCKADEN

Hamnarbetarförbundet tänker inte lasta av Putins blodiga export som finansierar kriget i Ukraina. Arbetarna gör vad regeringen och företagen inte vågar. Därför står jag bakom Hamnarbetarförbundets blockad för att sätta press på regeringen och arbetsgivarna att fatta beslut om att stänga hamnarna för ryska intressen!


Hamnarbetarförbundet inleder den 28:e mars en blockad av ryskt gods och fartyg på väg till och från Ryssland.
De gör det i solidaritet med systerförbund i Ukrainas hamnstäder och den ukrainska civilbefolkningen. Ukrainas president har hyllat denna blockad.

Den fackliga aktionen sker eftersom regeringen inte vill att Sverige ska gå före. Istället skjuter regeringen frågan till EU där den inte kommer avgöras utan riskerar att begravas. Arbetsgivarna står inte bakom en blockad då det hotar enskilda bolags vinster.

Vi har folket med oss. Nio av tio svenskar stöttar bojkott av rysk olja och gas enligt Naturskyddsföreningens opinionsundersökning. Men vi måste visa att folket är beredda att gå från ord till handling.

Hamnarbetarna står upp mot Putin, regeringen och storbolagen. Ju fler vi är som står bakom hamnblockaden desto större blir pressen på arbetsgivarna och regeringen att stänga svenska hamnar för ryska fartyg.

* * *

UPPDATERING:

- Transportarbetarförbundet blåser av sin blockad eftersom inga ryska fartyg försöker lasta av i Sverige, men de är redo att blockera igen om det händer

- Svenska hamnar stämmer nu Hamnarbetarförbundet i Arbetsdomstolen.

* * *

Andra sätt att donera


Om du inte vill använda formuläret kan du donera genom att öppna din Swishapp på mobilen och skicka pengar till vårt nummer som är: 123 395 1381


Du kan också donera via bankgiro. Vi har nummer 801-8764 och vår bank är Handelsbanken.


Skiftet vill vara transparenta med hur vi spenderar din generösa gåva. Läs mer om vår donationstransparens.