44 622 av 100 000 underskrifter

Regeringen går nu in för att hemligstämpla vilka som får det utlovade elstödet. Lagrådet är emot, de ser ingen anledning till att det ska vara hemligt vem som får elstöd. Men regeringen kör på och vill hemligstämpla uppgifterna i 20 år. [1]

Så vad har man att dölja? Den smutsiga sanningen är att stödet kommer gå till de rika som behöver det allra minst. Det kommer gå till de som inte sparat en enda kilowattimme, utan brassat på med uppvärmningen av utomhuspoolen i minusgrader. Samtidigt får vanliga människor dela på resterna efter att storslösarna fått sina pengar.

Till Energi- och näringsminister Ebba Busch

För att vi som väljare ska kunna veta om regeringen gjort sitt jobb under elpriskrisen, så behöver vi ha alla fakta på bordet. Att hemligstämpla elstödet gör att vi inte får information om hur åtgärden fungerat, och vem som tjänat mest på den.

Alla väljare, oavsett om de röstat på regeringspartier eller inte, behöver veta sanningen för att kunna bilda sig en egen uppfattning.


Elpriserna har varit ett gissel för regeringen, och efter många om och men kommer även Norrland inkluderas i det nya elstödet. Men hur har de hanterat saken?

Det blir omöjligt att svara på utan att fakta om elstödet offentliggörs. Vi som skriver under detta kräver alla papper på bordet. För vår rätt att veta. För vår möjlighet att göra informerade val. För vår demokrati.

Källor:

[1] Omni, Ny kritik mot att regeringen sekretessbelägger elstödet: ”Är fullständigt bisarrt” https://omni.se/ny-kritik-mot-att-regeringen-sekretessbelagger-elstodet-ar-fullstandigt-bisarrt/a/jlLzze

Andra sätt att donera


Om du inte vill använda formuläret kan du donera genom att öppna din Swishapp på mobilen och skicka pengar till vårt nummer som är: 123 395 1381


Du kan också donera via bankgiro. Vi har nummer 801-8764 och vår bank är Handelsbanken.


Skiftet vill vara transparenta med hur vi spenderar din generösa gåva. Läs mer om vår donationstransparens.

Tack för din insats! Nästa steg? Dela!

Du skriver under detta som Inte du? Klicka här