624 av 1 000 underskrifter

Hyresrabatt till alla och stoppa vräkningar under corona

Till: Per Bolund, bostadsminister

Varför är detta viktigt?

Om inte regeringen agerar snabbt nog kan tusentals komma efter med hyran och i förlängningen vräkas. Sammanfattat i en trestegsraket:

🏠 Stanna hemma från jobbet eller helt förlora det

💸 Utebliven lön

📬 Räkningar som inte kan betalas

Experterna säger att vi ska hålla avstånd, helst jobba hemifrån om vi kan. Detta har inneburit att flera branscher nu klappar ihop totalt. Vilket såklart slår mot de som en gång var anställda – vart tar dessa vägen ifall de inte kan betala hyran?

Kanske på någon väns soffa. Med virusspridning som följd.

Med tusentals redan uppsagda behöver vi därför en hyresrabatt från staten nu. [1]

Om regeringen är seriös med att inte sprida coronaviruset vidare måste de agera illa kvickt. 

Att låta folk bli vräkta under en viruspandemi kommer inte lösa några kriser, snarare förvärra den. Det förstår vem som helst. Regeringen kan inte sitta med huvudet i sanden i det här fallet. 

Experterna i Hyresgästföreningen säger också att det här är något som kan hända. [2] Därför uppmanar vi regeringen att lyssna på experterna.

Skriv under för att visa att vi är många som är oroliga för att bli smittade men också för att bli hemlösa, det är inte bara företag som måste räddas i den här krisen utan även människor.

Det är dags för hyresrabatt och vräkningsstopp.

KÄLLA:

[1] SVD, Kraftig ökning av varsel https://www.svd.se/kraftig-okning-av-varsel-dop2

[2] SVT, Krav på hyresrabatter för coronadrabbade https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/krav-pa-hyresrabatter-for-coronadrabbade?fbclid=IwAR0ESqvtWLyFhrbFOmKowsDtRu3JXsjoQeJqqfysPN3SXLiSulKjkLOxbmM

Tack för din insats! Nästa steg? Dela!

Du skriver under detta som Inte du? Klicka här