1 083 av 2 000 underskrifter

Till: OPEC:s generalsekreterare Mohammed Sanusi Barkindo och OPECs medlemsstater.

Kravet: OPEC:s medlemsstater måste efterfölja Parisavtalet och minska fossilbränsleproduktionen med minst hälften innan 2040! OPEC måste lämna fossilåldern!

Varför är detta viktigt?

Forskarna är ense: Vi är mitt uppe i en klimatkris. Att byta till förnyelsebara bränslen är en av de centrala uppgifterna i vår tid för att undvika klimatkaos.

The Organization of Petroleum Exporting Countries (OPEC) vill dock inte erkänna detta och fortsätter oförskräckt sin vanliga bana. Enligt en nyligen publicerad prognos kommer inte OPEC minska sin olje- och gasproduktion utan öka den till 2040. Samtidigt hävdar det att de följer Parisavtalet.

Det går helt enkelt inte ihop: För att nå målen måste OPEC:s medlemsstater halvera sin produktion!

I början av december kommer OPEC träffas i Wien och diskutera deras framtidsplaner. Skiftets österrikika systerorganisation #aufstehn har bett om vår hjälp att uppmärksamma frågan i Sverige och de planerar lämna in namnen vi samlar in på en stor demonstration i Wien den 6:e december. Då kommer tusentals gå ut på gator och torg med slevar och kastruller för att skapa ett rejält oväsen.

Därför måste vi agera nu: Vi kan inte längre stå och se på när ett fåtal förstör vår planet!

Tillsammans kan vi få till en förändring och OPEC:s generalsekreterare Mohammed Sanusi Barkindo beskriver den unga klimatrörelsen som ”det kanske största hotet mot oljeindustrin”. Låt oss visa dem att deras rädsla är korrekt!

Vi kräver följande av OPEC och dess medlemsstater: Lämna fossilåldern! Följ Parisavtalet.

Läs mer:

#aufstehn - OPEC, raus aus dem fossilen Zeitalter!

Samarbetspartners:

#aufstehn

Campax

Tack för din insats! Nästa steg? Dela!

Du skriver under detta som Inte du? Klicka här