2 912 av 5 000 underskrifter

Till Willys

Nu är sommaren här med varmare väder, ljusa kvällar och grillmiddagar. Engångsgrillen är populär, men den är också en stor brandfara. Därför har Ica, Coop och Lidl fattat beslut om att sluta sälja engångsgrillar. Det borde Willys också göra.

Uppmaningen:

Sluta sälja engångsgrillar, Willys! 

Till: Axfoods VD Klas Balkow

Varför är det viktigt?

Den här sommaren verkar bli lika torr som den förra.[1] Trots brandfaran fortsätter Willys att sälja engångsgrillar i sina butiker. Risken är att dessa grillar startar nya bränder i Sverige redan till helgen. Det är dags för Willy att sätta brandsäkerheten före profiten i matbutiken. 

Redan nu säger Willy att man stoppar försäljningen av engångsgrillar när eldningförbud utlyses, men grillar som köpts innan dess kan orsaka lika stor skada. Den bästa chansen att minimera brandfaran är att stoppa försäljningen av engångsgrillar helt.  

Såhär vinner vi

Ica, Coop och Lidl har redan fattat beslut om att sluta sälja engångsgrillar.[2] Även Willys kommer att lyssna på sina kunder om vi bara hörs tillräckligt högt. Nu är sommaren snart här och sommarförsäljningen är viktig för Willys vinstmarginaler. De vill inte ha kritiska röster som stör försäljningen inför midsommar. 

Just nu har vi chansen att släcka skogsrbänder innan de ens startat, om vi kan förmå Willys att sluta sälja engångsgrillarna. Genom att skriva under namninsamlingen kan du tvina Willys att tänka om. 

Källor:

[1] Sveriges Geologiska underssökning, Grundvattennivåer i maj, https://www.sgu.se/om-sgu/nyheter/2019/maj/grundvattennivaer-i-maj/

[2] DN, Ica, Copp och Lidl skrotar engångsgrillar, https://www.dn.se/ekonomi/ica-coop-och-lidl-skrotar-engangsgrillar/

Brandskyddsföreningen, Sluta sälj engångsgrillar vid eldningsförbud - de utgör brandrisk https://www.brandskyddsforeningen.se/om-oss/pressrum/pressmeddelanden2/sluta-salj-engangsgrillar-vid-eldningsforbud-de-utgor-brandrisk/

Tack för underskiften! Nu är det dags för nästa steg.

Willys vill inte att folk ska veta att de inte stoppar engångsgrillarna helt. Det bästa vi kan göra nu är att kommentera på deras Facebooksida att de hotar våra skogar med sina grillar.

You're signing this as Inte du? Klicka här
Klicka här om du bor utomlands

Mejla

Toppen!

Nästa steg är att skicka ett mejl till Willys pressavdelning. Vi vill att de ska se att vi skapar en stor kampanj mot dem. I bästa fall blir Willys arga och försöker skicka jurister efter oss eftersom då kan vi få media att skriva om oss.

Vi har skrivit ett färdigt mejl du kan skicka direkt. Om du hellre vill det kan du skriva ett eget. Då är det bra om du tänker på att:

* Presentera dig själv

* Var trevlig

* Berätta varför du vill att ska sluta sälja engångsgrillar och uppmana dem att sluta

* Berätta om du är kund hos dem

Nu är du redo att mejla Willys!

Du skickar detta e-postmeddelande som Inte du? Klicka här

Mottagaren kommer få ditt namn och e-postadress.

Tack för din insats! Nästa steg? Dela!

Du skriver under detta som Inte du? Klicka här