10 169 av 20 000 underskrifter

* * *

Delseger

SÖS sparkar ingen vårdpersonal

NKS sparkar inte 600 personer, “bara” 266

* * *

Sparka inte läkarna och undersköterskorna från NKS, SöS och Danderyds sjukhus

Till: Den blågröna ledningen i Stockholmsregionen

Varför är detta viktigt?

600 personer ska sparkas från Nya Karolinska, både undersköterskor och läkare. Skandalsjukhuset som varit Stockholmsalliansens drömprojekt: radioaktiva läckor, smutsiga operationsverktyg och dyra konsultkostnader.

Trots detta har personalen ändå hållit ihop och gjort sitt bästa medan de ansvariga politikerna och deras bästisar på Boston Consulting Group gjort sina plånböcker tjockare.

– Det här är förfärligt. Varslet betyder att vi kommer att tappa kompetens och det kommer att märkas i decennier framåt, säger Läkarföreningens ordförande Yvonne Dellmark. [1]

Kommunal företräder de 350 undersköterskor och den stödpersonal som varslas, såväl i Solna som i Huddinge.

– Det är obegripligt hur arbetsgivaren ska kunna ta bort dessa yrkeskategorier utan att det kommer att få orimliga konsekvenser. Bara i augusti hade de en sammanlagd övertid som motsvarade 500 helårsarbetare, säger Catharina Häggbom.

Vi tycker att ledningen borde lyssna på experterna som varnar för de ödesdigra konsekvenserna av att säga upp 600 personer. Skriv under för att visa ditt stöd för läkarna och undersköterskorna som kommer drabbas och få politikerna att ändra sig.

[1] DN, Karolinska universitetssjukhuset varslar 600: https://www.dn.se/sthlm/karolinska-universitetssjukhuset-varslar-600/

Tack för din insats! Nästa steg? Dela!

Du skriver under detta som Inte du? Klicka här